La Cantina Pizzolato - Raboso 2017

€14,55
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
La Cantina Pizzolato - Raboso 2017 BIO
Italië - Veneto - Piave
 
Druiven: Raboso
Vergist en/of gelagerd op eik
Smaak & Stijl: vol / rond / delicaat fruitig / oaked
Wijn & gerecht: vleesbereidingen, wildbereidingen, ...
Serveren op 18°C
Bewaren: 6 jaar
Overige kenmerken: vegan
 
15 % van de druiven worden eerst ingedroogd gedurende een 3-tal maanden, waardoor die meer concentratie krijgen. De overige 85 % van de druiven wordt klassiek gevinifieerd. 
Na het assembleren van deze 2 basiswijnen wordt hij minstens nog anderhalf jaar gerijpt op eik en nadien nog een tijd op fles. Pas na 2 jaar mag hij op de markt gebracht worden.
Intense rode wijn. Rijp rood fruit. Zachte tannines. Ondanks zijn concentratie weet hij een mooie fraîcheur te behouden.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen