Azienda Agricola Fasoli Gino

Italië / Noord-Italië / Veneto / Colognola ai Colli
 
Het was grootvader Amadio die in 1925 de eerste wijnstokken  aanplantte op de boerderij. Hij verkocht zijn wijn aan de beste tavernes in onder andere Verona. Het vervoer, met paard en kar.
In 1980 is men op het domein beginnen experimenteren met het biologisch bewerken van de wijngaarden en vanaf 1984 werken ze volledig biologisch.
Voor de witte Pieve Vecchia gebeurt de selectie in de wijngaard. Er wordt geoogst in verschillende passages: vroeg (om frisheid in de wijn te behouden) - normaal (wanneer de druiven perfect rijp zijn) - laat (in het stadium van overrijp, wanneer er meer concentratie en complexiteit is).
Voor hun Valpolicella wordt ook 10 tot 15% van de druiven ingedroogd. Diezelfde basis wordt gebruikt voor de Ripasso en hier wordt dan nadien nog de marc van de Amarone-wijn aan toegevoegd, waardoor een 2e vergisting opstart en er een krachtigere, vollere en intensere Valpolicella ontstaat.
Voor de Amarone zelf worden al de druiven ingedroogd. Dit domein maakt ook een 100% Pinot Nero wijn op basis van het  Amarone-principe. Als je de kans krijgt, zeker eens proeven!