Château La Franchaie

Frankrijk / Loirevallei / Anjou-Saumur / La Possonnière

Toen voor Eric Dubois, in 2015, het avontuur op Clos Cristal, na meer dan 20 jaar, tot een einde kwam, ging hij samen met zijn vrouw Alex op zoek naar "nieuwe" wijngaarden.
Na maanden zoeken, in 2017, vonden ze uiteindelijk een wijngaard die voldeed aan wijngaarden rondom de kelders zodat ze gemakkelijk met hun paarden bereikbaar zijn, …
De 5,5 ha wijngaard, ten westen van Savennières, met een aanplant van Cabernet Franc, Chenin, Cabernet Sauvignon, Grolleau en Gamay, wordt reeds sinds 2011 biologisch bewerkt. Ook zoals in de buurgemeente is hier de ondergrond vooral schist met een dunne bovenlaag zandige klei.
Biologische wijnbouw, wijngaarden met paarden bewerken, manueel oogsten, ... Maken ze op Château La Franchaie natuurwijnen? Die vraag moet je maar aan Eric zelf stellen.
De Lapin Blanc, een witte wijn, vergist op eik, op basis van Chenin, heeft een mooie structuur, een discrete houttoets en blijft verrassend fris. Hij is een perfecte begeleider bij vis en gevogelte.
De Posson Rouge en de Cab'Haut zijn, in stijgende volgorde, verrassend intense krachtige rode wijnen. Kenmerkend, een mooie dosis donkerrood fruit en zachte tannines. Eric heeft deze jaargang bewust niet op eik gelagerd omdat dit de tannines te uitdrogend zou maken.