Konishi Brewing Company

Japan / Itami
 
Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een familiegeschiedenis die teruggaat tot 1550. De brouwerij is vandaag in handen van de 15de generatie.
De Konishi Silver is droog, delicaat, fruitig en floraal en is ideaal als aperitief of bij lichte visbereidingen en zeevruchten. De Gold is in de stijl van de Silver maar heeft echter wat meer body en combineert goed bij meer bereide visgerechten, romige kazen, eenvoudige pastabereidingen, …
De Shirayuki Classic is wat voller van smaak en kan ook opgewarmd gedronken worden. Past mooi bij gegrilde bereidingen en stoofpotjes. Ook zeer geschikt als ingrediënt in cocktails.
Voor de Vintage gebruikt men een eeuwenoud receptuur, de rijst is ook minder gepolijst (12 %), er wordt veel minder water gebruikt t.o.v. de modernere brouwtechnieken en de vergisting gebeurt in houten vaten. Dit alles resulteert in een amberkleurige, viskeuzere, vollere, rijkere sake met meer zoetere impressies, toetsen van sherry en rijp fruit. Te drinken als digestief, bij chocolade, bij blauwschimmelkazen of waarom niet bij een wildbereiding.