Philippe Loquineau

Frankrijk / Loirevallei / Touraine / Cheverny

Sinds 1991 staat Philippe Loquineau aan het hoofd van het familiedomein, Domaine de la Plante d’Or. Het domein, 16 ha op vooral een zand-kleiondergrond, ontleent zijn naam aan de Gele Lupine (Plante d’Or) die ooit weelderig tierde op de gronden waar de wijngaarden zijn gevestigd. De wijnmakerij, gelegen in Cheverny, bevindt zich in een gerestaureerde boerderij uit de 19e eeuw.
In hun gamma ook 2 wijnen op basis van de Romorantin druif, waarvan er waarschijnlijk slechts een kleine 100 ha rest in de wereld en daarvan ongeveer 60 ha in en om Cheverny voor de Cour-Cheverny wijnen.
De Quatre Vin Onze is een frisse, floraal-fruitige (wat meer exotisch fruit), evenwichtige wijn. Deze witte wijn kan je drinken als aperitief of bij asperges en eenvoudige visbereidingen.
De Cuvée Salamandre zal wat mineraler met wat meer florale, ietwat kruidige toetsen en telkens een licht oxidatieve hint zijn. Kan perfect gedronken worden bij asperges, wit vlees en gevogelte met een eerder romige saus. Ook bij oosterse keuken