Sacred Spirits

Engeland / Londen
 
Sacred Spirits Company zal zowat de kleinste distilleerderij van Londen zijn, gewoon gevestigd in een woonhuis in Highgate, Noord-Londen.
In tegenstelling tot de traditionele pot still-distillatie wordt er bij Sacred gewerkt met vacuümdistillatie (distilleren gebeurt op lagere temperatuur) wat resulteert in frisse en weelderige distillaten. Sacred Gin wordt gedistilleerd op basis van 12 botanicals, waaronder: jeneverbes, kardomom, nootmuskaat, Boswellia Sacra (vandaar de naam "Sacred"), … De botanicals worden telkens afzonderlijk gedistilleerd.
Verder zijn er nog gins met telkens het accent op een bepaald ingrediënt, o.a. Cardamom, Coriander, Orris. Echter telkens zonder dat dit specifieke ingrediënt te dominant wordt.
Ian Hart heeft ondertussen zoveel botanicals afzonderlijk gedistilleerd, wat hem ook de mogelijkheid bood om andere producten te maken. Op basis van wijn van de Three Choirs wijngaarden in Gloucestershire maken ze hun Spiced English Vermouth. En zo maken ze ook een bitter, Rosehip Cup, de perfecte vervanger voor Campari.
Serveer 1 deel Sacred Gin, 1 deel Sacred Spiced English Vermouth en 1 deel Sacred Rosehip Cup over ijs, goed roeren en afwerken met een partje sinaasappel. De perfecte Sacred Negroni.