Vignobles Veronique Barthe

Frankrijk / Bordeaux / Daignac
 
De geschiedenis van het domein, gelegen in de Entre-Deux-Mers-regio, start in 1789, wanneer Jean Barthe de eerste wijnstokken aanplant in Naujan-et-Postiac.
Sinds begin van de jaren '90 is de leiding van het familiale domein in handen van Véronique Barthe (Vignobles Véronique Barthe). De wijnen van Château La Freynelle dragen niet het biolabel, maar op het domein wordt wel met het uiterste respect voor milieu en omgeving gewerkt, waarvan getuige hun HVE-attest (Haute Valeur Environnementale).
Er wordt een gamma aromatische, fris-fruitige wijnen met telkens een mooie structuur, gemaakt. De Cabernet Sauvignon en de Emotion zijn dan weer een stuk krachtiger, maar nog steeds evenwichtig, tannines zijn niet te dominant, … En de Clairet is zeker verrassend, een mooi gestructureerde aromatische en intense rosé!
Daarnaast bezit Véronique ook nog een domein in Saint-Emilion, Château d'Arcole. Dit biodynamisch domein produceert een intense rode wijn die toch nog fijn en elegant blijft. Je kan hem jong op zijn fruit drinken, maar de wijn heeft zeker voldoende structuur om hem een aantal jaar in de kelder te leggen.