WhistlePig

Verenigde Staten / Shoreham

In tegenstelling tot de wettelijke min. 51%, bestaat WhistlePig uit 100 % rogge. Nog bijzonder is dat deze rye whisky 10 jaar gerijpt heeft volgens het "double barrel process". Eerst is er de rijping op nieuwe Amerikaans-eiken vaten en nadien op gebruikte bourbonvaten. De whisky wordt handgebotteld in de WhistlePig farm in Vermont.
Op deze 200 hectaren grote boerderij werden onder andere vee, varkens (zoals wijlen Mauve en Mortimer) en schapen gehouden en teelde men rogge, haver, gerst, …
Het distilleren, rijpen en bottelen vindt plaats in de voormalige schuren en stallen.
De neus is heel kruidig: gember, nootmuskaat, vanille, … Deze complexe, rijpe, volle whisky heeft een warme, lange finish met duidelijke impressies van "butterscotch" (babelutten).
Er is ook een 12 jaar oude versie die gefinisht is op Madeira- (63 %), Sauternes- (30 %) en Portvaten (7 %), wat resulteert in meer zoetere impressies (abrikoos, rozijntjes, honing, …).