A. v. Wees - De Ooievaar - Guldenwater - 50 cl

€24,20
Beschikbaarheid: Op voorraad
A. v. Wees - De Ooievaar - Guldenwater - 50 cl
50 cl - 30 %vol
Nederland - Likeur
 
Nota's van A.v. Wees - De Ooievaar:
"Guldenwater was de eerste, in Amsterdam gestookte likeur, die over de hele wereld werd nagemaakt.

De naam verwijst naar kooplieden en beursmensen die het dronken. Ook toen al leidden beursberichten nogal eens tot hoofdpijn en kopzorgen. Het was onverstandig om dit te laten merken. Guldenwater bood gelukkig uitkomst: het verminderde de spanning en verzachtte het leed. Het goud dat er in was verwerkt zorgde bovendien voor extra afleiding.
De geur van Guldenwater roept associaties op met de beste reukwateren en parfums. Dit komt door de veel soorten bloemblaadjes, kruiden en geurige schillen waarmee we het bereiden. Om te beginnen macereren we de blaadjes, kruiden en schillen: we laten ze trekken in brandewijn. Vervolgens distilleren we ze in onze fijnketels tot een geurend distillaat. Daarna rust het distillaat tien maanden tot een jaar en tot slot vermengen we het distillaat met honing en suiker. Het resultaat is een onbetaalbare geur- en smaakervaring…

Wist u dat?
Veel mensen denken dat Guldenwater, Zilverwater, Bruidstranen en Dantziger Goldwasser hetzelfde zijn. Het enige dat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze goud en zilver bevatten: 22 karaat goud en echt zilver. Dantziger Goldwasser ins in wezen van oorsprong ook een Hollands fabrikaat. Het werd eind 1700 populair in de Baltische landen, doordat uit Nederland gevluchte families zich daar vestigden en likeur maakten. Dantziger Goldwasser smaakt anders dan Guldenwater, maar de goudvlokjes maken het voor het oog gelijk."

0 sterren op basis van 0 beoordelingen