Tsantali - Tsipouro - 50 cl

€19,75
Beschikbaarheid: Op voorraad
Tsantali - Tsipouro - 50 cl
50 cl - 38 %vol
Griekeland - Tsipouro

Tsipouro is de griekse variant van grappa of marc (distillaat van druivenmost). Op Kreta wordt dit tsikoudia genoemd. Tijdens de Turkse bezetting van Kreta is men dit ook raki gaan noemen. De raki op Kreta is niet te verwarren met de raki in Turkije zelf, die laatste is vergelijkbaar met ouzo.
En om het eenvoudig te maken: in Noord- (Macedonië) en Centraal-Griekenland (Thessalië) gaat men ook tsipouro vinden die met anijs gearomatiseerd is.

De familie Tsantali produceert al meer dan 125 jaar tsipouro met behulp van aromatische witte en rode variëteiten.
Voor de tsipouro behouden ze alleen het hart / de middenloop van het distillaat. Indien er een anijssmaak aan de tsipouro wordt toegevoegd, vindt de distillatie plaats over Griekse venkel. Deze geeft het distillaat de zoete, kruidige tonen.

Na destillatie wordt het destillaat verdund met gedemineraliseerd water, waardoor het alcoholgehalte wordt teruggebracht tot 42%vol (in het geval van tsipouro met anijssmaak) of 38%vol (in het geval van tsipouro zonder anijssmaak).

De variant die wij u hier voorstellen is er dus één zonder anijs, gebaseerd op volgende aromatische druivenrassen: assyrtiko, athiri, muscat en chardonnay.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen