Mont Corbier
Frankrijk / Savoie / Chambéry
De Mont Corbier werd in 1888 gecreëerd door abt Jean Victorin Guille, op basis van geneeskrachtige kruiden en planten die vooral bloeien op de Corbier, een berg gelegen in de Mauriennevallei (Savoie). Heden ten dage is het recept in handen van Dolin en brengen zij deze “Liqueur Tonique et Digestive” van weleer op de markt.
Een kruidige likeur, met een licht bittertje en mentholtoets, gemaakt op basis van diverse alpenplanten en -kruiden die worden gedistilleerd en nadien worden geassembleerd. Bij de gebruikte kruiden vind je o.a. hysop, wondklaver (vulneraria), kamille, valeriaan, gentiaan, …
(Gekoeld) te drinken als digestief of als vervanger voor een bitter in een cocktail.
De Mont Corbier werd in 1888 gecreëerd door abt Jean Victorin Guille, op basis van geneeskrachtige kruiden en planten die vooral bloeien op de Corbier, een berg gelegen in de Mauriennevallei (Savoie). Heden ten dage is het recept in handen van Dolin en brengen zij deze “Liqueur Tonique et Digestive” van weleer op de markt.
Een kruidige likeur, met een licht bittertje en mentholtoets, gemaakt op basis van diverse alpenplanten en -kruiden die worden gedistilleerd en nadien worden geassembleerd. Bij de gebruikte kruiden vind je o.a. hysop, wondklaver (vulneraria), kamille, valeriaan, gentiaan, …
(Gekoeld) te drinken als digestief of als vervanger voor een bitter in een cocktail.