Dolin

Frankrijk / Savoie / Chambéry
 
In 1821 richt Joseph Chavasse de distilleerderij op. In 1840 huwt Joseph’s dochter Marie met Louis-Ferdinand Dolin, die de distilleerderij in 1852 kocht, vandaar de naam Dolin.
De Eerste Wereldoorlog eiste zijn tol en de distilleerderij werd in 1919 verkocht aan familievrienden, de broers Charles en Joseph Sevez. Aan het begin van de Roaring Twenties zouden de broers het bedrijf een tweede leven geven. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf nog steeds in handen van deze familie.
Al  sinds de oprichting waren de Alpen een belangrijke inspiratiebron. Meer bepaald de overvloed aan diverse alpenkruiden in de omringende bergen leidde tot het creëren van diverse originele recepten waarvan de exacte samenstelling tot op de dag van vandaag geheim blijft.
Dolin heeft altijd de voorkeur gegeven aan het werken met lokale plantentelers om hen te helpen bepaalde (ook zeldzame) alpenplanten en -kruiden te kweken en in stand te houden, zoals Artemisia Génépi (Génépi Noir), Artemisia Mutellina (Génépi Jaune), … Maar ook voor o.a. hun verpakkingen, etiketten, flessen, … doet men beroep op producenten in de nabije omgeving van Chambéry.
Trouw aan de traditie heeft de distilleerderij haar eeuwenoude productiemethoden en liefde voor het terroir behouden. Daaruit volgt dan ook dat hun producten de instinctieve keuze zijn voor zij die authentieke smaken met een echte historische herkomst waarderen.