Dolin - Vermouth Dry

€11,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Dolin - Vermouth Dry
75 cl - 17,5 %vol
Frankrijk - Aperitieven - Vermout
 
Dolin is een vermout die nog steeds, sinds 1821, vervaardigd wordt in Chambéry. Chambéry was in lang vervlogen tijden het mekka van de vermoutproductie, er is zelfs een AOC aan toegekend.
Een vermout is een versterkte, met planten, kruiden en specerijen gearomatiseerde, wijn. Dolin wordt nog steeds gemaakt volgens het oorspronkelijke recept door 15 tot 40 planten, kruiden en specerijen (afhankelijk van het type vermout) gedurende verschillende maanden te macereren in een basiswijn (een zo neutraal mogelijke wijn met max. 10 %vol.). Nadien wordt er dan nog suiker toegevoegd en wordt de wijn versterkt met alcohol op basis van wijn tot +/- 16 %vol. Het authentieke proces met het gebruik van natuurlijke producten resulteert in een evenwichtige en complexe vermout, minder zoet dan de meeste van zijn veel bekendere collega’s.
 
Proefnota's Dolin:
"An essential cocktail ingredient!"
"This iconic vermouth was a phenomenal success from the outset across the Atlantic and was later immortalized by James Bond and his Dry Martini, a very simple and absolutely elegant cocktail. Dry vermouth is still acclaimed by bartenders and mixologists from around the world. Slightly sweet, with a subtle golden tint, our dry vermouth has a generous and rich nose with hints of citrus bark underscored by the freshness of menthol and balsamic notes. Almond and stone fragrances dominate the slightly bitter citrus base and bring balance to our lively and fine dry Vermouth de Chambéry.
Dolin dry vermouth is made from a unique blend of 15 botanicals and spices that macerate in a specific white wine, Ugni Blanc, like the other Dolin vermouths. Absinthe, brooklime, rose and orange bark are the best-known ones, but you can also taste verbena or yellow genepi. Slightly sweet, this dry vermouth is particularly appreciated by bartenders for its subtlety and elegance. You can of course also enjoy this Dolin dry vermouth as an aperitif, neat or on the rocks."
0 sterren op basis van 0 beoordelingen