Castello di Tassarolo

Italië / Noord-Italië / Piemonte / Tassarolo
 
Het domein werkt biodynamisch, er worden geen onkruidverdelgers noch enige andere synthetische producten gebruikt en de wijngaard wordt met het paard bewerkt. Alle druiven worden manueel geoogst en quasi onmiddellijk naar de kelder vervoerd om elke vorm van oxidatie maximaal tegen te gaan.
De druiven worden zacht geperst (lage rendementen) en enkel deze most wordt gebruikt voor het maken van hun wijnen. De vergisting gebeurt in temperatuur-gecontroleerde tanks, er worden geen gisten toegevoegd. In het gamma “No Sulphites Added” worden zelfs helemaal geen sulfieten toegevoegd.
Het gamma witte wijnen, op basis van de cortesedruif, is telkens strak, knisperend fris, floraal en delicaat fruitig. Te serveren (rond 8°C) als aperitief, bij asperges of bij zeevruchten en eenvoudige visbereidingen.
De rode wijn, een assemblage van barbera- en cabernet sauvignondruiven, heeft een mooie schittering in de kleur, rijp fruit, zachte tannines en wat kruidigheid in de afdronk. Kan gedronken worden bij diverse pastabereidingen en grillades.