Jean-Luc Pasquet

Frankrijk / Charente / Eraville
 
Sinds 1730 zijn de wijngaarden van Domaine Pasquet, direct of indirect, doorgegeven binnen de familie. In 1971 erft Jean-Luc het landgoed van zijn oom, de beroemde "Oncle Albert", die later zijn naam gaf aan de oudste cognac binnen het gamma. Deze "Oncle Albert" is ondertussen helemaal op. Jean-Luc heeft het waardevolle familie-erfgoed en zijn kennis doorgegeven aan zijn zoon Jean die het domein sinds 2011 runt samen met Amy, Jean's echtgenote.
Reeds geruime tijd (1994) worden de wijngaarden biologisch bewerkt, de cognac L'Organic 04 (V.S.-kwaliteit), L'Organic 07 (V.S.O.P.-kwaliteit) en L'Organic 10 (X.O.-kwaliteit) dragen dan ook het bio-label.
De Nostalgie (2017) was een assemblage, speciaal gemaakt naar aanleiding van het 40-jarig bestaan, Jean-Luc Pasquet verkocht zijn eerste flessen cognac onder zijn label in november 1977, op basis van de laatste jaren van de vorige eeuw (1991 t.e.m. 2000). Er zou nog zo'n vat met deze assemblage bewaard worden voor het 50-jarig bestaan!
In het gamma Confluences (blends) en Trésors de Famille (single casks) gaan Jean en Amy op zoek naar oude, zeldzame of opmerkelijk vaten, dikwijls vinden zij die bij collega wijnboeren of ook bij distilleerderijen die niet meer actief zijn, maar nog wel een voorraad eau-de-vie hebben. Het zijn telkens zeer gelimiteerde oplagen, meestal gebotteld op vatsterkte.